Soustředění

Soustředění 2024Pro další soustředění byla vybrána skautská ubytovna u přehrady Pastviny. Z Police vyrazila skupina „B“ ve 14:45. Druhé auto i s vlekem na nás již čekalo u Matese. Cestou si Mates vzpomněl, že zapomněl doma gulášovou polévku, kterou pro ostatní uvařil. Zpět to bylo již daleko, a tak se pokračovalo vpřed. Asi po dvou hodinkách, s mírnou zajížďkou (strašná cesta) na samém závěru cesty, jsme dorazili na místo.

Soustředění 2023Po loňském nezdaru, kdy se soustředění pro malou účast nekonalo, byla pro letošní rok vybrala lokalita na Mstětíně. Sem jsme společně jezdívali už před 38 lety a 25 kily.

Účastníci vyrazili dvěma vozidly v různých časech. Po ubytování a po prohlídce objektu (Heidi tam opravdu už není) se již tradičně povečeřel tatarák. Následoval diskusní večer a zamyšlení se nad současnými problémy světa. Prostě jsme pomluvili nepřítomné.

Soustředění 2021Pro letošní soustředění jsme po několika letech vybrali jinou lokalitu. Byla vybrána chata Pod Bobří skálou u Janoviček. Tato chata nám poskytla kvalitnější, čistší prostředí s lepšími hygienickými podmínkami a zázemím. Celkově se soustředění zúčastnilo sedm lidí. Ve čtvrtek přijel autem Jehňa, Mates, Datel a Zdenda. Vzhledem k tomu, že Mates spoustu věcí zapomněl doma, tak zase autem odjel zpět do Poříčí. Později na kole přijel Trnda a nakonec přijel tramvají Máma.

   
© Datel 2024