I tak jako hokejisti ledního hokeje mají letní přípravu, tak ji máme i my Tikáči. Letní příprava je, jak známo velmi nepopulární, a nikoho nebaví. Všichni si ale uvědomují, že je velmi důležitá pro nastávající sezónu, a proto se jí i přes svůj osobní odpor dobrovolně zúčastňují.

Aby letní příprava byla maximálně účinná, odehrává se vždy mimo domovy aby jednotliví hráči nebyli rozptylováni domácím prostředím. A to je další problém. Jednotliví hráči nechtějí opouštět své rodiny a rozdělanou práci na zahrádce.

To proklaté datum bylo stanoveno na 25.6. 2010

Sraz do přípravného kempu byl u Rubase, kde se naložilo potřebné vybavení na vlek. Trenér všem hráčům před nastoupením do vozidla zabavil veškerou finanční hotovost. Důvod byl zřejmý. Nikdo si nesměl zakoupit cigarety, a alkohol.

První zastávka po cestě byla v Poříčí u Jehňi, kde se vyzvedl připravený tatarák.

Jak již bylo zmíněno, alkohol byl přísně zakázán. Právě proto, byla další zastávka směřována do Náchoda pro Běloveskou kyselku. Naplnila se basa petek minerálkou a jelo se dále.
Další zastávkou byly větrné elektrárny nedaleko Svitav. Gerhard se dlouhodobě vyhýbal tréninkům a Tikáckým akcím a tak se v něm hnulo svědomí a zařídil nám prohlídku větrné elektrárny. Nejenže jsme mohli nahlédnout do útrob, ale bylo nám i umožněno vyjet výtahem, později pěšky na samý vrchol elektrárny. Stát na střeše strojovny ve výšce 100 metrů, když se vrtule točí, to je opravdu silný zážitek. Později jsme se dozvěděli, že to bylo součástí přípravného kempu. Zde se prověřily psychické vlastnosti a hráči se naučili vše vidět s nadhledem.

Po příjezdu na místo, se vyložil materiál a všichni se zabydleli. Ihned po naražení sudu se stala tragedie. Pivo bylo teplé. Jen Datel si liboval, že konečně si pošmákne. Nastoupila instalatérská četa, aby odhalila nedostatečný výkon chlazení. Chyba byla odhalena ihned. Termostat byl nastaven na 2. Byl přenastaven na 6 a pivo bylo opět řádně prochlazené. Pak se hledal viník. Ten se brzy našel. Sojka se přiznal, že chtěl, aby pivo bylo studené, tak to nastavil na dvojku. Po sdělení, že čím menší číslo, tím to méně chladí, nám Sojka nechtěl věřit. Domníval se, že si z něj děláme legraci. Později uvěřil, protože si vzpomněl, že doma také ledničku dusí na 2 a i jemu přijde, že lednička moc nechladí. Heuréka - ve svých 42 letech se dozvěděl velké tajemství, jak nastavit jeho ledničku.
Pak se již čekalo na nevěstu. Tikáči se posadili venku na židle do jedné řady a sledovali příjezd nevěsty. Po zjištění, že přijede až v sobotu, se začal hrát nohejbálek. Zpestřením byl přilehlý potok. Špatně zpracovaný balón znamenal, nedobrovolné osvěžení. Je nepopsatelná situace, kdy jeden Tikáč pobíhá podél potoka se zdviženými rukama nad hlavou a vřeští „lopatu, lopatu". Trochu to připomíná přerostlého a obtloustlého IT mimozemšťana, který se právě lekl, když ho děti objevily ve křoví.
Pro zvýšení fyzičky Tikáči šli do lesa pro dřevo. Že přípravný kemp začíná přinášet výsledky, bylo znát. Někteří borci dokázali kácet stromy holýma rukama. Ovšem transport dřeva do kempu a následné nařezání a naštípání již tak úspěšné nebylo. Zraněni byli skoro všichni. Nejvíce Máchal, který dokázal jedním švihem rozseknout poleno i vlastní nohu. Ostatní měli na těle šrámy, které utržily při transportu dřeva. Jediný nezraněný byl Sojka. Ne, že by byl tak šikovný, ale ono při procházce lesem nic vážného nehrozí.
Sobota proběhla ve znamení sportu. Hrál se nohejbal, pink pong, kroket a petang.
Následovala další disciplína pro zvýšení odolnosti hráčů. Bylo to plavání ve studeném potoce. První se do toho pustil Gerhard. Chtěl všem ukázat, jak se plave na znak. Technika plavání byla solidní. To, že neuplaval určenou vzdálenost je přičítáno tomu, že v potoce bylo asi 10 cm vody. Po úspěšném odření Gerda o dno potoka se od této disciplíny upustilo.

Zápis z odposlechu mobilního telefonátu mezi Třasákem a Sojkou: ‚...vyjedu asi ve čtyři nebo v pět ráno ať jsem tam co nejdříve...‘ Tak se stalo a Třasák dorazil před obědem. Neznalým je třeba zdůraznit, že je to asi 100km.
 

Dotaz vyšetřovací komise: kde jsi byl tak dlouho?
Odpověď Třasáka: sháněl jsem repelent proti komárům
Komise: kde ho máš?
Třasák: byly zavřené všechny krámy s drogistickým zbožím
Komise: proč jsi našel například do Tesca?
Třasák: Tesco mělo také zavřeno
Komise: pííííp,pííííp,pííííp, kdybys chtěl tak...píííp,píííp
Komise byla rozpuštěna a Třasák odeslán do patřičných míst.

 

Pro kontrolu příjezdu nevěsty byl nominován Tikáč nejpovolanější, Tikáč s funkcí styk s veřejností. Tento člen hlásil veškeré aktivity, které na nedaleké svatbě probíhaly. Později také výcvikový kemp zásoboval opečeným prasetem, krůtou a dalšími pochutinami. Svou delegační činnost zakončil dokonalým zvládnutím rodinných rodokmenů a to u obou novomanželů. Později si dokázal potykat asi s polovinou svatebčanů. Doteď se asi svatebčané dohadují, zda byl ze strany nevěsty či ženicha.


Nedělní ráno již bylo veselejší. Obdrželi jsme od svatebčanů lahev Slivovice. Účastníci výcvikového kempu již také věděli, že dnes jim skončí utrpení a pojedou domů ke svým oplakávaným rodinám. Gerhard měl radost dvounásobnou. Nejenže se vrátí k rodině ale, že se snad zbaví vlka, který ho celý víkend provázel. Právě asi proto odjíždí z kempu s Třasákem jako první. To ještě ale neví, že doma zase tak rychle nebude.
Zbytek Tikáčů po úklidu odjíždí domů. Cesta probíhá bez problémů jen Máma stále něco telefonicky řeší s Gerdem. Nikdo neví o co jde, ale pravděpodobně řeší blížící se Polickou pouť, protože každé druhé nesvahilské slovo je „houpačka".

 

 
   
© Datel 2024