Turnaj Hyeny  II

17.4.  2004

V sobotu byl uspořádán II. ročník  florbalového turnaje kterého pořádali HYENY.
Turnaj byl upořádán pro16 týmů.

Byly rozlosovány  čtyři skupiny:

SKUPINA: Tiky Team , Ďáblové, Jokerit a Savice

Systém turnaje byl velmi komplikovaný a tak ho zde nebudu ani popisovat.Turnajová matematika byla proto jasná: vyhrát co se dá.


První utkání Tiky týmu bylo s favorizovanými Ďáblii. S tímto týmem jsem hráli jen jednou a prohráli jsme. Jak je zvykem úvod nevyšel. Hned na úvod zápasu Datel vyhrál buly směrem na Třasáka a ten okamžitě namazal soupeři který stál na půlce hřiště. Ten se nemýlil a již jsme prohrávali 0:1. Ale to bylo vše. Náš tým předvedl skvělou hru téměř bez chyb a zápas jsme otočili na 3:1. Gerhard dostal 2 trestné minuty za nevolenou hru tělem.

Dalším soupeřem byl Jokerit. Tento tým patří o třídu výše a tak náš cíl byl, uhrát výsledek za který se nemusíme stydět. Prvních pět minut jsme drželi čisté konto. Poté co Béďa zasahoval mimo brankoviště byl nařízen trestný nájezd. Ten byl proveden precisně a gólman neměl šanci. Nevzdávali jsme to a vyrovnali na 1:1. Gerhard opět oslabil náš tým dvěmi minutami. I tentokrát jsme naše oslabení zahráli bez chyb a neinkasovali jsme. Nakonec jsme přece jen prohráli 1:2 
Po tomto utkání ostatní týmy z nás dostávaly opravdový strach a Jokerit přiznal, že jsme je pěkně potrápili. Všechny nás to potěšilo.

Třetím a zároveň posledním zápasem ve skupině byl zápas se Savicemi. To jsou vlastně pozměnění hasiči. V tomto zápasu se nám nedařilo, n hráli jsme takovou kompaktní hru jako v předchozích zápasech. Po velkém boji byl stav 2:2. Pár vteřin před koncem zápasu Datel zaklekl mimo osu střely, a přesně mířená střela mezi tyčku a nohu gólmana nás stála remízový bod. TIKY - SAVICE 2:3

Základní část                  

TIKY - Ďáblové 3:1
TIKY - Jokerit 1:2
TIKY - Savice 2:3


V základní  skupině jsme obsadili druhou příčku a postoupili do dalších bojů.

Dále se vytvořila nová skupina, narazili jsme na Mozky.Podali jsme jeden z nejhorších výkonů a podlehli jsme po právu 1:5.

Poslední zápas v nadstavbové části byl se známým Komandem.Tentokrát to bylo lepší a celkem v pohodě jsme Komando porazili 3:1. Na tento tým umíme zahrát.

 

TIKY - Mozky 1:5
TIKY - Komando 3:1

 

Následovala asi pětihodinová přestávka a tak většina z nás se šla domů naobědvat a trochu si odpočinout.

 

Čtvrtfinále               

Díky Mozkům kteří z turnaje odstoupili jsme  šli do čtvrtfinále z druhé příčky.

Naším soupeřem byli ochotníci Hronov. Tito kluci hrají lední hokej a jejich výkony je stavěli do role favorita. Zápas jsme rozehráli solidně a vedli jsme 3:1. Vypadalo to na překvapení turnaje. Alin dostal dvě trestné minuty za hru ve výskoku a v tomto oslabení jsme dostali gól. Netrvalo dlouho a bylo srovnáno na 3:3. Nakonec jsme prohráli 3:5.
 
TIKY - ochotníci Hronov 3:5

 

Celkově jsme se umístili na  5. místě z 16 a to je pro nás obrovský  úspěch. Je trochu s podivem jak je možné, že tým který vyhraje jen 2x může obsadit pátou příčku. Bylo to ale dané složitými postupovými klíči a tabulkami které byly pro tento turnaj vymyšleny. Nabízí se otázka zda to vše nemělo ze strany pořadatelů je jeden cíl........Hyeny  si nalosovaly do své skupiny Hyeny ženy, Skrblíky a Ochotníky Hronov. Vše by jim vyšlo ale nepočítali s kvalitní hrou Ochotníků a tak se stalo, že nepoustoupili do dalších bojů.
Pro případné šťourali a štěžovače: tento názor jsem několikrát slyšel během turnaje i od jiných hráčů z různých týmů !!
Tentokrát náš tým zahrál perfektně a neměl nějakého většího slabého místa. Útočníci i  z druhé lajny se gólově prosadili, obránci slušně plnili své povinnosti a vzadu to jistil Béďa.
Jen snad dvě malé připomínky: jestli-že vedeme o dva góly tak se MUSÍ hrát na dva obránce a nechat soupeře ať se snaží a využívat jeho chyb k brejkům.
Nenechat se uchlácholit předešlými dobrými výsledky a jít do každého utkání svědomitě a na plno.

 

 

Kanadské bodování trestné minuty

1. Gerhard 6   (3+3) 4
2. Alin 5   (4+1) 2
3. Rubas 4   (2+2)
4. Datel 3   (2+1)
5. Mates 3   (1+2)
6. Třasák 1   (1+0)

 

TIKY TEAM sestava :

               Datel                                                                  Gerhard 
Alin                       Třasák                                Mates                        Márty (Rubas)
BÉĎA

 

branky 13 : 17    =  2.2     vstřelených branek /  zápas
=  2.8     obdržených branek / zápas
   
© Datel 2024