vylet_Slavny_2010 První Tikácký pěší výlet se uskutečnil poslední srpnovou sobotu. Přihlášeno bylo celkem šest manželských párů. Na poslední chvíli však jeden pár pro nepřízeň počasí účast odřekl. Pravda je, že celé dopoledne pršelo a přestalo až před obědem. Ale již odpoledne nespadla ani kapka vody a tak nikdo nezmokl.

Vše šlo podle plánu. Autobusem se všichni dopravili na Slavný, odkud procházkovým tempem pomalu došli kolem Supáku a Kovářovou roklí do hospůdky Na hrázi. Cestou se stihly nasbírat skoro dva pytlíky hub. Na hrázi následovala večeře a doplnění tekutin. Kolem půl osmé skupina vyrazila směr Police. Na Klůčku někoho napadlo, že bychom mohli jít k mámě, přesněji k Mámě ne vlastní ale týmové. Tak se stalo. Máma, který se nemohl z rodinných důvodů výletu zúčastnit nás přivítal s otevřenou náručí, otevřenou lahví a připraveným pohoštěním. Všem se to zalíbilo, tak bylo rozhodnuto, že z toho uděláme tradici. Ten kdo se nezúčastní výletu, tak u toho bude konečná zastávka.
Později se všichni účastníci výletu dozvěděli, že zatímco se prodírali Broumovskými stěnami, tak přišli o vzácnou meteorologickou podívanou. Zatímco na Policku již déšť ustal, tak v takzvaném Kašparovo trojúhelníku stále pršelo.

Kašparovo trojúhelník = oblast, která je spojnicí bývalé mlékárny, Základní školy a keramiky

   
© Datel 2024