Pěkov 4.9 - 5.9.2004

Na první  víkend  v září bylo naplánováno druhé výjezdní soustředění TIKY teamu. K tomuto účelu byla propůjčena jedna menší usedlost v Pěkově, kterou zajistil kulturní referent Gerhard.
Již čtyři dny před samotnou akcí bylo povinné seznámení se s objektem. Gerhard vybral zástupce TIKY teamu s manželkami. Tato delegace absolvovala prohlídku objektu s podrobným popisem jednotlivých částí objektu a s  výkladem historie a vize přestaveb do roku  2026. Skupinka byla seznámena s inventářem a jednotlivé kusy byly rozděleny do několika skupin : na toto nesahat, toto lze použít jen za dohledu majitele, toto jen v nutných případech a pod. Samozřejmě jak je již tradicí následovalo školení bezpečnosti práce a chlastání. Toto školení mělo tak obrovskou důležitost, že ani Sojka, který seděl v P65 nemohl v poklidu dopít své rozpité pivo.


V sobotu asi 08.30 se začali sjíždět jednotliví účastníci. Neboť zástupci TIKY teamu při  úterní prohlídce odmítli podepsat protokol o provedeném školení BOZP, tak Gerhard opatřil futra všech dveří  upozorněním na sníženou světlost  a možnost úrazu hlavy.  Všichni se zabydleli, přineslo se dříví z lesa a  provianťák Rubas začal s přípravou oběda. Do velkého pekáče zavěšeného nad ohněm vložil 5 kg nakrájeného a  s kořením naloženého vepřového plecka , přidal zeleninku , vylepšil kousky klobásy a nechal podusit, na závěr přidal kousky brambor.
Protože se počasí vydařilo a byl krásný letní den s teplotami kolem 27 stupňů, byli jsme nuceni napnout na zápraží před chalupou již osvědčenou celtu. Po výborném obědě šla většina účastníku do "Kočičáku" a cestou se zastavila na jedno u Malíka. Zbytek zůstal u chalupy a trávil oběd.
Po návratu a malém občerstvení se začalo s přípravou večeře. Rozdělal se opět oheň a začala se opékat kuřata. Došlo k nejhoršímu - sud byl prázdný. Muselo se zajet do Police  pro dvě basičky.
Ve volné chvilce se testovaly terénní vlastnosti skútru. Všichni opilí se vrátili v pohodě. První krev byla zaznamenána až pádem Helči přímo ze skútru.
Pomalu se stmívalo a cyklisti již přestávali jezdit a protože nebylo na koho hulákat, přesunuli jsme se na zápraží.
Když se setmělo připravila se pro děti stezka odvahy. Na cestě byly umístěny zapálené svíčky a podél cesty se poschovávali dospělí.
Nastal čas povídání, popíjení a kouření doutníků. Nejaktivnější kuřačkou doutníku byla Magda. Se slovy " kuř nebo to pošli dál" nás všechny nabádala k rychlejší rotaci doutníku po přítomných, až se dostal k ní, aby ho v klidu pocumlala a vychutnala se stylem zkušené kuřačky. Alin, jak je zvykem, vytuhnul opět na lavičce. Dáša ho později zvedla a dovedla ho ke dveřím, do kterých se jí Alina  na druhý pokus a po malé piruetě podařilo zasunout.
Ochladilo se a ani donesené lihoviny nás nebyly schopny zahřát. Eva přinesla zimní bundy a již tu byl Udo, Uto, Hans, Fric a další.
Dáša nám oznámila termín své periody, repař Datel to zrepoval a nastal čas spánku a tím i konec dne. Osud chtěl, že to neměl být ještě konec. Gerhard ve snaze pomoc Mártymu se trochu sblížit s Dášou, do něj jako správný hokejový hráč strčil. To ale nevěděl, že Lucinka je křehká to holka a udržet se na nohách jí dělá vždy problémy. Setrvačnost tohoto šťouchu dopravila Mártyho obličej na Dášinu hlavu. Výsledek byl zcela nečekaný. Marty si jeden přední zub ulomil a druhý měl v polovině naprasklý. Dášina hlava byla krvavá a s otiskem dvou zubů. Závěr : Márty žere Dášu. Přítomní se rozdělili na dvě skupiny : jedna ošetřovala Dášinu krvácející hlavu (že by potvrzení periody?), utěšovala jí a diskutovala zda zavolat  normální či rychlou sanitku. Druhá skupina hledala kus Mártyho zubu a utápěla se v slzách smíchu.
Osazenstvo se vrátilo na nějaký čas zpět na zápraží. Incident se pomalu přeměňoval v žert jen Gerhard byl stále smutný. Přemýšlel o tom zda přece jenom neměl trvat na podepsání certifikátu o proškolení BOZP. Dále došel k názoru, že po 22. hodině bude napříště účastníkům rozdávat přilby a chrániče zubů. Poznámka redakce :bude stačit když Gerhard zůstane doma.
Později, na druhý pokus se šlo spát již bez problémů, jen Jehňa musel být vykázán z ložnice do obýváku. Po chvíli, kdy Dáša neprozřetelně zvolala" Vašku pomoc", se Jehňa ve vteřině zvedl ze svého lože v obýváku a se slovy " na tohle jsem čekal", se definitivně vetřel do ložnice.
K ránu začal pípat budík na nějakém mobilu. V ložnici někomu došlo, že má jít Jehňa do práce. Na otázku kdy, se od Jehni dozvěděli jen, že ráno. Bližší určení z něj nedostali. Později hrál Matesův mobil, to byl Karel M., který si přijel pro Jehňu. Probudit Jehňu to je veliké umění.
Ráno se posnídalo, kdo si co našel. Lenka Máslová poslala výbornou škvarkovou pomazánku a  Mates zajistil česnečku (oukrop).
Uklidila se chalupa a okolí a odjelo se  domů.

Výjezdní soustředění v číslech:

Účastníci : celý TIKY team (mimo Bédi) s rodinami - 18 dospělých a 16 dětí
hosté: Peškovi, Pohnerovi

Ceník nabízených služeb:
přespaní                                                       0,-
použití kuchyně                                             0,- 
použití rohové vany v koupelně                     100,-
použití rohové vany v koupelně s manželkou   150,-           
použití rohové vany v koupelně s Evou K.       250,-

 

Úrazy a poškození zdraví:
dva opuchlé rty (vosy)
nesčetné bodance na tělech (vosy)
rozbité koleno (skútr)
tržná rána na hlavě (Márty)
ulomený a naprasklý zub (Dáša)   

Ztráty a zničení věcí :
Sojkovi spodky (Gerhard)
drobná oděrka na Transportéru (Helča)
ztráta 1/2 zubu (Márty)

Nedostatky :
scházela týmová CZ vlajka (Gerhard)
scházela kamera a fotoaparát   


Ukazuje se, že ne vždy mají manželky blahodárný vliv. Toto soustředění bylo pod kontrolou drahých poloviček a přesto tolik úrazů a ztrát. Vždyť na většině úrazů a nehod se podílely právě ony. Tohle by se nám na Lipí určitě nestalo !!!

Byla to ale příjemně strávená sobota.

oběd: 5 Kg vepřového plecka, klobása, zelenina, brambory
večeře: 8 kuřat
chléb 10 x 1.2 kg
sud piva, dvě basičky, 2x koňak, Magistr, Rum
Zbylo : tři chleby

 

   
© Datel 2024